ETHNO WELLNESS

1/11

Poklonite si ugodne trenutke opuštanja u Ethno Wellnessu. Pronađite vremena za sebe i svoje zdravlje. U Ethno Wellness centru naći ćete sve što Vam je potrebno za opuštanje, ljepotu i zdravlje: slanu sobu, finsku saunu, tursku kupelj, teretanu i masažne tretmane.

 

Finska sauna

Uđite u našu finsku saunu, najtopliju od svih, uz čak 90 stupnjeva, u kojoj vrućim zrakom zagrijavamo tijelo i pospješujemo znojenje. Finska sauna potiče opuštanje mišića, poboljšava cirkulaciju, čisti pore, jača i učvršćuju kožu, a dobra je i u prevenciji prehlade. Budući da toplina ubrzava protok krvi, poboljšava se ukupna prokrvljenost u organizmu i njegova otpornost na različite uzročnike bolesti.

 

Turska kupelj

U turskoj su kupelji temperature niže nego u finskoj sauni i u rasponu su od 40 do 50 °C, dok je vlažnost zraka vrlo visoka – od 80 do 100%. Turska kupelj ponajprije je pogodna za revitalizaciju dišnih putova jer iznimno visoka vlažnost stvara vodenu paru koja vlaži i čisti dišne putove. Tople pare potiču znojenje, što dovodi do izbacivanja toksina iz organizma i čišćenja kože. Turska kupelj također pospješuje cirkulaciju i opušta napetost u mišićima.

 

Slana je soba prostorija koja je u potpunosti obložena prirodnom kamenom soli u kojoj su uvjeti vrlo slični onima u slanim špiljama i rudnicima soli. Solna terapija ili haloterapija potječe još iz vremena antičke Grčke, kada su radnici u rudnicima soli uvidjeli pozitivan učinak soli na liječenje dišnih putova, alergija i kožnih bolesti. Terapija se provodi udisanjem mikročestica suhog, slanog aerosola, odnosno zraka obogaćenog finim česticama soli pomoću najmodernijih halogeneratora. Tijekom terapije u slanoj sobi halogenerator raspršuje fine čestice kamene soli, stvarajući tako mikroklimu vrlo sličnu onoj u slanim pećinama, a jedan tretman ima učinak na organizam kao četiri dana boravka na moru. Takav zrak prodire duboko u dišne putove i pore na koži, znatno dublje od prirodnog morskog zraka ili pak onog iz vlažnih inhalatora, a udisanje takvog zraka ima velik utjecaj na smanjenje upala te poboljšanje rada pluća i cjelokupnog organizma.

·    Aromaterapija

·    Švedska masaža

·    Sportska masaža

·    Dubinska masaža

·    Opuštajuća antistres masaža

·    Refleksološka masaža

·    Detox masaža u slanoj sobi

·    Masaža stopala i gležnja

·    Masaža lica esencijalnim uljima

·    Andumedic 3

ETHNO HOUSES
Plitvica Selo 66/1 53231 Plitvička jezera Hrvatska
#Recepcija +385 91 234 8716 // +385 53 648 081
#Rezervacije / Prodaja +385 91 123 4175
reservation@ethnoplitvice.com
  • Twitter Basic Black
  • Black TripAdvisor Icon
  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi pružile bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Dodatnim pregledom web stranice prihvaćate naše kolačiće. Saznajte više ovdje.